lunes, 14 de diciembre de 2009

"La meua vocació" per Ángela Martínez Llorens, mestra de primària i opositora

En principi dir que, el desig de ser mestra no ha sigut una opció a triar entre altres eixides de treball, sinó realment l´ anhel, la il·lusió i el somni de poder treballar en aquest món tan interessant i meravellós de l´ educació i l´ ensenyança. Des de sempre he tingut una ànsia molt forta per desenvolupar aquesta important funció i professió de la nostra societat.

Aquesta feina i ofici de ser un mestre, és unes de les professions més necessàries i considerables de les que s´ executen en la nostra vida quotidiana. Els mestres ens encarreguem de transmetre als nostres alumnes uns valors i uns aprenentatges que els serviran per a totes les seues vides. Com per exemple, saber llegir i escriure, sumar i restar... Són aspectes que utilitzaran en múltiples situacions per a desenvolupar-se en la societat i així tenir un futur considerable en el nostre món. També, el fet de ser mestre/a comporta conèixer moltes aspectes de diferents disciplines i sabers, i això fa que els mestres o professors s´ informen cada dia de coses noves que ocorren en el nostre entorn.

A més a més, el fet de ser mestres suporta una funció i missió molt important que els diferencia d´ altres professions, i aquest aspecte és la responsabilitat. No tots els oficis són iguals que els dels mestres, aquestos eduquen, i han de fer-lo molt bé. Per tant, educar és una responsabilitat molt gran que hem d´ assumir, perquè els mestres som els models a seguir dels nostres alumnes, per això, ser un educador és una de les labors més importants. Sempre el tema de l´ educació es troba en totes les assumptes dels nostres televisions i periòdics; tota la política, economia ... va relacionada amb l´educació, perquè sense l´ educació no hi ha un futur en la nostra societat.

En definitiva, després de fer una reflexió sobre les labors dels mestres, estic segura de poder ser mestra; i així al llarg de tota la nostra pràctica intentar aspirar i millorar l´ educació, combatre els problemes que cada dia s´ accentuen més i augmentar la futura experiència com a docent. Aquesta idea ha de ser l´ objectiu de totes les persones que volen dedicar-se a la docència; però també ha ser la finalitat i intenció de tots els mestres que estan en els col·legis amb els seus alumnes dia a dia.

No hay comentarios: